Støvring Nords hygiejne politik
Ankomst:
- Børn vasker fingre efter ankomst til institutionen.
- Personale vasker fingre efter ankomst til institutionen.
Hygiejne omkring måltider, samt håndtering af madpakker.
- Borde og stole hvor børn og voksne spiser, rengøres før og efter alle måltider med varmt sæbevand.
- Gulvet skal fejes.
- Der skal luftes ud.
- Karklude til rengøring mv. udskiftes dagligt og vaskes ved min. 60 grader.
- Bestik, glas, tallerkner mv. bør ikke deles med andre.
- Alle madpakker opbevares i køleskab ved max. 5 grader.
- Køleskabet til madpakker rengøres 1 gang ugentlig.
Hygiejne i forbindelse med sovefaciliteter.
- Børnene sover med samme dyne/pude hver dag. Dyne, pude og sengetøj vaskes hver 14. dag ved 60 grader.
- Der luftes ud før og efter barnet har sovet.
- Der er opsyn med sovende børn.
Almindelig håndvask foretages i disse situationer:
Personale:
- Før madlavning og håndtering af madvarer generelt.
- Før spisning
- Efter sortering af vasketøj.
- Efter toiletbesøg/hjælp til toiletbesøg/bleskift.
- Efter håndtering af affald.
- Før/efter rensning af blødende sår og andre uheld hos et barn.
- Efter næsepudsning.
- Efter berøring af dyr eller jord.
Barnet:
- Før madlavning og håndtering af madvarer.
- Før spisning.
- Efter næsepudsning, host eller nys i hånden.
- Efter leg udenfor.
- Efter toiletbesøg, også selvom barnet ikke har deltaget aktivt eller tørret sig.
- Efter berøring af dyr eller jord.
Hygiejnepolitik.
Dette betyder, at både børn og personale i Støvring Nord dagligt vasker hænder mange gange. Personalet lærer børnene, hvordan de vasker deres hænder ordentligt og dermed minimerer smitteoverførsler.
Institutionerne bruger sæbeautomater, men arbejder hen imod at få berøringsfrie sæbeautomater, indeholdende bakteriehæmmende skumsæbe. Dette skum er nemt at håndtere og få fordelt fint ud over hænderne. Til aftørring af hænder bruges engangsservietter. Brugte håndklæder lægges straks i vasketøjskurv og engangsservietter lægges i skraldespand.
Der er hånddesinfektion til rådighed til personalet. Dette benyttes, hvor alm. håndvask ikke er tilstrækkeligt f.eks. efter håndtering af diarre eller lignende med højbakteriel faktor.
Epidemier eller pandemier.
Her følges Regeringen og Sundhedsstyrelsens anvisninger til fulde.
Juni 2020